Colecția SS 2019 a YKK, pe care producătorul japonez de fermoare a prezentat-o la Première Vision Paris, a ajuns în martie la București.

Bucureștiul este a doua oprire din traseul itinerant al colecției, după Priština din Kosovo. YKK România, care e în spatele acestui proiect, urmează să ducă colecţia şi la Focşani şi Chişinău. Conceptul? Articolele colecţiei, cu noutăţi, funcţionalitate, culori şi finisaje disponibile, sunt prezentate într-un cadru relaxat, deloc formal, menit să dea idei şi… curajul de a le pune în practică.

Structurată pe cinci teme – Special Selection, Accessories, Fashion Perspective, Casual Mood, Sportswear – SS 2019 a propus modele noi, dar şi o dezvoltare a celor existente, adică mai multe finisaje, culori, greutăți. Am văzut Excella în toate variantele, de la Light, Fin şi Flat, la Curved dezvoltat pe mai multe raze, Vislon Crystal cu dinţi pe care sunt montate cristale Swarowski, AquaGuard Prifa pentru confecţii sport sau Vislon AquaGuard – fermoar aplicat pe o singură bandă (loop) pentru glugi de jachete sport. Pentru capsele FlexFix al căror capac poate fi îmbrăcat (interesant mai ales pentru confecții din piele), YKK livrează și matrițele, și mașinile. Articolele pot fi personalizate și livrarea celor mai multe dintre modele nu e condiționată de un anumit volum. YKK România a anunțat deja că intenționează să facă același lucru și după ediția de toamnă a Première Vision Paris, când va prezenta o nouă colecție.