Gemini CAD Systems și ExactFlat anunță încheierea unui parteneriat prin care tehnologiile lor CAD sunt integrate perfect, astfel încât trecerea de la proiectul 3D al unui produs la dezvoltarea tiparelor 2D și derularea operațiunilor aferente sălii de croit să se realizeze într-un flux digital unic. Pachetul de aplicații interconectate va permite producătorilor de confecții textile și din materiale flexibile să își îmbunătățească semnificativ productivitatea. Fluxul de lucru integrat unește funcții sofisticate de aplatizare digitală cu cea mai avansată suită CAD pentru proiectare și sala de croit, astfel încât procesul de producție este complet automatizat și asigură standarde perfecte de calitate.

 

Soluția tehnologică generată de cei doi parteneri include mai multe etape de lucru. Mai întâi, aplicațiile ExactFlat transformă proiectul 3D al produsului în tipare 2D, prin

aplatizare automată (flattening) și corecții specifice acesteia. Fișierele obținute sunt compatibile cu mediul CAD creat de către Gemini CAD Systems, astfel încât aplicațiile Gemini pentru proiectare, planificare sau încadrare automată pot fi utilizate pentru întregul flux de lucru cu tiparele 2D. Compatibilitatea fișierelor rămâne valabilă și în cazul tehnologiilor Gemini speciale, cum ar fi soluțiile complete pentru piele Thagora sau soluția AutomART pentru confecții cu printare digitală. Clienții dispun astfel de un flux de lucru integrat, 100% digital, de la 3D până la proiectare și croire.

În sectoare precum producția de îmbrăcăminte, producția de mobilier ori de tapițerii pentru industria auto, de promoționale și materiale publicitare, cuvântul de ordine astăzi este „automatizare”. Procesele digitale interconectate înlocuiesc peste tot vechile metode manuale de producție. Eficiența crește, apar importante economii de timp și de costuri, producătorii pot pătrunde cu succes pe piețele cele mai competitive.

Soluția integrată realizată de Gemini și ExactFlat este de fapt unirea a două tehnologii avansate, pentru automatizarea întregului flux de producție, de la proiectul 3D la dezvoltarea 2D. Este așadar un răspuns perfect la nevoile producătorilor care vor să facă în cea mai mare siguranță tranziția la procesele digitale de lucru, fără niciun compromis legat de calitate. Este, de asemenea, singura cale prin care aceștia pot face față marilor provocări ale momentului, cum ar personalizarea în serie, producția cu termene imediate ori revoluția Industry 4.0.

 

Tapițeriile, promoționalele gonflabile, hainele și multe alte bunuri făcute din materiale flexibile (piele, compozite, țesături etc.) vor putea fi produse de acum mai repede, mai ușor și mai bine, printr-un proces unic, automatizat, integral digital.

 

Traian Luca, CEO și co-fondator Gemini CAD Systems, menționează: „Suntem întotdeauna încântați să descoperim tehnologii complementare, care întăresc utilitatea și relevanța produselor noastre în industriile cărora ne adresăm. Tehnologia de aplatizare creată de ExactFlat oferă clienților noștri o soluție rapidă și eficientă pentru a obține tiparele 2D pornind de la un proiect 3D. Am realizat integrarea perfectă a acestei soluții cu propriile noastre produse CAD, gândindu-ne în special la clienții care produc tapițerii sau confecții personalizate cu printare digitală, care vor obține maximum de beneficii continuînd prelucrarea tiparelor 2D cu aplicația noastră de proiectare, Pattern Designer X17, sau cu tehnologia Gemini AutomART. Se știe că suntem preocupați să oferim soluții pragmatice și inovatoare, cu efect direct și imediat în producție, astfel că munca noastră de cercetare și dezvoltare va continua în același ritm ca și până acum.”

 

Mark Jewel, fondator ExactFlat, arată că „trecerea la proiectarea digitală oferă designerilor și producătorilor puterea de a-și reconfigura întregul model de afaceri, astfel încât să dezvolte relații mai apropiate cu clienții și să atingă niveluri superioare de profit.” Industriile care lucrează sub presiunea puternică a timpului, a mai arătat vorbitorul, își pot diferenția produsele doar făcând trecerea la automatizare. ExactFlat și Gemini CAD Systems oferă acum o soluție digitală completă ca să răspundă acestei nevoi.

 

Despre Gemini CAD Systems

Gemini CAD Systems este un furnizor de talie mondială de tehnologie pentru industriile care lucrează cu materiale flexibile moi, cum ar fi materialele textile, compozite sau piele. Activitatea include cercetarea, dezvoltarea şi implementarea de produse software, hardware și soluții integrate pentru producția de îmbrăcăminte, mobilier şi confecții flexibile în industria auto, cu accent pe proiectarea asistată de calculator (CAD) și pe echipamentele asistate de calculator (CAM) utilizate în sala de croit. https://www.geminicad.com

 

Despre ExactFlat

ExactFlat este un furnizor de soluții software pentru conversia tiparelor 3D în 2D. Pentru designeri, ingineri și proiectanți din orice industrie, ExactFlat oferă cea mai eficientă soluție pentru generarea tiparelor 2D din proiectul 3D, pentru textile și compozite. Aplatizarea automată oferită de ExactFlat este de până la 16 ori mai rapidă decât proiectarea manuală. Pentru o acuratețe superioară, tehnologia utilizează primul algoritm de Simulare Digitală a Țesăturii realizat vreodată. https://www.exactflat.com