SHOWstudio a lansat în 2002 primul Design Download – proiect prin care dorește democratizarea procesului modei, oferind tiparul unui produs realizat de un designer faimos gratis, publicului.

Primul care a răspuns pozitiv a fost Yohji Yamamoto, al cărui stil enigmatic s-a tradus și prin natura criptică a sugestiilor de fabricare a produsului, în locul unor indicații precise. În anii următori au mai oferit tipare și alți maeștri de renume precum John Galliano, Alexander McQueen, Martin Margiela și Antony Price, care au permis descărcarea tiparelor pentru piese de referință, dar și designeri emergenți precum JW Anderson, Simone Rocha, 1017 ALYX 9SM precum și experimentali sau vizionari precum Gareth Pugh și Iris van Herpen.

Anul acesta este vorba de colecția realizată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen, o superbă rochie albă inspirată de cultura celtică și nordul insulei britanice, cu detalii și indicații puntuale. Este important de precizat că drepturile de copyright sunt ale brandului Alexander McQueen și tiparul nu poate fi folosit în scop comercial, doar pentru folosința personală.